Όσοι χρησιμοποιούμε το wordpress, γνωρίζουμε καλά ότι τα διάφορα themes και plugins που εγκαθιστούμε, αυξάνουν το μέγεθος του site και επιβραδύνουν σημαντικά την φόρτωσή του, κάτι που είναι πολύ αρνητικό για την εμπειρία του χρήστη (UX).

Για να το διατηρήσεις “ελαφρύ”, γρήγορο και ασφαλές, σου προτείνουμε να αφιερώνεις λίγο χρόνο τακτικά (ανάλογα με το μέγεθος και τις λειτουργίες του site), για να κάνεις τον καθαρισμό και την συντήρησή του WordPress.

Απόκτησε ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα φόρτωσης με τα βελτιστοποιημένα πακέτα web hosting με litespeed web server, τα οποία μπορούν να αυξήσουν την ταχύτητα του WordPress σου έως και 100%!

Αύξησε την ταχύτητα φόρτωσης του WordPress σου έως και 100% με ένα πακέτο Web Hosting στην DNHOST.

7 Βήματα για καθαρισμό και συντήρηση WordPress

 1. Διέγραψε themes και plugins που δε χρειάζεσαι

Άρχισε να διαγράφεις όσα themes δεν χρησιμοποιείς και να μειώνεις τον αριθμό των plugins σου. Ναι μεν τα plugins προσφέρουν πολλές και χρήσιμες “one click” λειτουργίες αλλά αυξάνουν σημαντικά και τα αιτήματα (request) προς τον server, άρα και το χρόνο φόρτωσης του site. Εάν δεν είσαι σίγουρος για το πόσα plugins θεωρούνται πολλά και ποια θα πρέπει να αφαιρέσεις, διάβασε αυτό το άρθρο, πάντως στο κοινόχρηστο web hosting 10-15 plugins είναι καλά.

2. Βεβαιώσου ότι έχεις κάνει όλα τα Updates

Για να αποφύγεις τα κενά ασφαλείας και την παραβίαση & μόλυνση με malware του wordpress σου, πρέπει να το κρατάς πάντα στην τελευταία του έκδοση. Πριν το αναβαθμίσεις, κράτησε ένα back up και απενεργοποίησε τα caching plugins. Μετά εξέτασε αν το theme και τα plugins σου υποστηρίζουν τη νέα έκδοση του wordpress. Αν όχι (σπάνια πια), θα πρέπει να περιμένεις να κυκλοφορήσουν εκδόσεις που να την υποστηρίζουν ή να διαλέξεις άλλα που την υποστηρίζουν. Αν η ενημέρωση καλύπτει κρίσιμα κενά ασφαλείας, κάνε την αναβάθμιση άμεσα  αφού απενεργοποιήσεις όσα plugins είναι ασύμβατα με αυτή.

Αξιόπιστες υπηρεσίες : Domain | Hosting | SSL

δείτε στο blog της DNHOST  όλο το άρθρο συντήρηση WordPress site