(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.data-privacy-src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-5PF9B5K');
Ιστοσελίδες για ΑΜΕΑ βάσει προδιαγραφών ΕΣΠΑ2023-07-17T07:36:12+00:00

Ιστοσελίδες για ΑΜΕΑ βάσει προδιαγραφών ΕΣΠΑ

Η εταιρεία μας Digital Artworks, αναλαμβάνει την κατασκευή ιστοσελίδων για ΑMEΑ που πληρούν όλες τις απαιτήσεις του διεθνούς πρότυπου WCAG όπως αναφέρεται στην σελίδα W3C.

ιστοσελίδες για ΑΜΕΑ

Στις ιστοσελίδες για ΑΜΕΑ το πρότυπο WCAG ορίζει 3 επίπεδα συμμόρφωσης:

Επίπεδο Α: Ιστότοποι που δεν πληρούν τουλάχιστον το WCAG 2.0 A είναι αδύνατο ή εξαιρετικά δύσκολο να χρησιμοποιηθούν από άτομα με αναπηρία.

Επίπεδο ΑΑ: Απαιτείται συχνά απο τα επιδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ. Ο ιστότοπος είναι εύχρηστος και κατανοητός για την πλειοψηφία των ατόμων με αναπηρία.

Επίπεδο ΑΑΑ: Η συμμόρφωση σε αυτό το επίπεδο καθιστά τον ιστότοπό σας προσβάσιμο στον μέγιστο αριθμό χρηστών.

Τι είναι οι ιστοσελίδες φιλικές για ΑΜΕΑ;

Η φιλική για ΑΜΕΑ ιστοσελίδα ή αλλιώς προσβάσιμη ιστοσελίδα, δίνει τη δυνατότητα στα άτομα με ειδικές ανάγκες να ψωνίζουν, να ερευνούν και να κάνουν ό,τι άλλο κάνουν οι άνθρωποι στο διαδίκτυο. Οι ιστοσελίδες, τα εργαλεία και άλλες διαδικτυακές τεχνολογίες θεωρούνται προσβάσιμες εάν έχουν σχεδιαστεί και αναπτυχθεί έτσι ώστε να μπορούν να τις χρησιμοποιούν όλοι.

φιλικό για ΑΜΕΑ

Γιατί οι ιστοσελίδες για AMEA είναι αναγκαίες για τις επιχειρήσεις:

  • Προσέλκυετε μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό.

  • Διευκολύνεται ένα αξιοσημείωτο ποσοστό ανθρώπων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

  • Συμβάλετε στην αναβάθμιση του διαδικτύου.

  • Έχετε την δυνατότητα να επιδοτηθείτε από τα προγράμματα ΕΣΠΑ.

  • Η ιστοσελίδα σας κατατάσσεται υψηλότερα, συγκριτικά με τις ιστοσελίδες που δεν ειναι προσβάσιμες για ΑμεΑ.

ιστοσελίδες ΑΜΕΑ

Πώς κάνουμε την ιστοσελίδα σας φιλική για ΑΜΕΑ.

Ανάλογα με το επίπεδο προσβασιμότητας που θέλουμε να επιτύχουμε σε μια ιστοσελίδα, απαιτούνται διαφορετικές ενέργειες. Παρακάτω αναφέρουμε συνοπτικά μερικές απο τις ενέργειες που κάνουμε, ώστε να είναι η σελίδα σας προσβάσιμη για ΑμεΑ.

  • Προσθήκη εναλλακτικού κειμένου σε όλα τα στοιχεία χωρίς κείμενο στη σελίδα σας — συμπεριλαμβανομένων εικόνων, βίντεο και περιεχομένου ήχου, ώστε να μπορούν να τα κατανοήσουν τα άτομα με προβλήματα όρασης.

  • Χρήση χρωματικών αντιθέσεων στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας για άτομα με δυσκολίες στην όραση.
  • Προσθήκη δυνατότητας ηχητικής ανάγνωσης του περιεχομένου της ιστοσελίδας.
  • Εξασφάλιση πλήρης λειτουργικότητας της ιστοσελίδας μέσω του πληκτρολογίου, για άτομα που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ποντίκι.
  • Σύνταξη καθαρού, προσβάσιμου κώδικα.

Ενδεικτικά έργα μας με προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ

sofia lapihos shop

Sofia Lapihos

Συμμόρφωση του eshop sofialapihos.gr στο πρότυπο WCAG 2.0 AΑ όπως απαιτείται από την δράση "e-λιανικό" του ΕΣΠΑ.

mrbabyclothing.gr

MrBaby Clothing

Συμμόρφωση του eshop mrbaby-clothing.gr στο πρότυπο WCAG 2.0 AΑ όπως απαιτείται από την δράση e-λιανικό του ΕΣΠΑ.

Κατασκευή ιστοσελίδας KASWOOD

Έπιπλα Kaswood

Συμμόρφωση της εταιρικής ιστοσελίδας kaswood.gr με το πρότυπο WCAG 2.1 AΑ όπως απαιτείται από την δράση "Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19".

Ξεκινήστε μαζί μας το δικό σας project

Επικοινωνήστε σήμερα με την εξυπηρέτηση πελατών της Digital Artworks

Συχνές ερωτήσεις

Πότε θεωρείται μια ιστοσελίδα φιλική για ΑΜΕΑ;2022-05-09T13:45:03+00:00

Το πρότυπο WCAG παρέχει συγκεκριμένες οδηγίες τις οποίες πρέπει να τηρεί η ιστοσελίδα για να είναι φιλική για ΑμεΑ. Το πιο πρόσφατο πρότυπο WCAG ορίζει 4 βασικές αρχές για τις ιστοσελίδες:

1. Αντιληπτή

Οι επισκέπτες πρέπει να είναι σε θέση να κατανοούν το περιεχόμενο και τις πληροφορίες που παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα σας.

Για παράδειγμα οι χρήστες που είναι τυφλοί ή έχουν περιορισμένη όραση συχνά χρησιμοποιούν λογισμικό ανάγνωσης οθόνης , το οποίο μετατρέπει το έντυπο κείμενο σε ομιλία.

2. Λειτουργική

Όλοι οι χρήστες πρέπει να μπορούν να πλοηγούνται σε μια ιστοσελίδα και να χρησιμοποιούν όλες τις λειτουργίες της (πχ την επιλογή ενός συνδέσμου από το μενού, την αναπαραγωγή και την παύση βίντεο και ήχου).

3. Κατανοητή

Όλο το περιεχόμενο της ιστοσελίδα σας — συμπεριλαμβανομένων των κειμένων και του γραφικού σχεδιασμού — πρέπει να γίνεται εύκολα κατανοητό από τους επισκέπτες.

4. Στιβαρή

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδα σας θα πρέπει να ερμηνεύεται εύκολα από όλους τους επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιούν προγράμματα όπως ανάγνωση οθόνης.

Διαθέτω ήδη ιστοσελίδα. Μπορείτε να την κάνετε φιλική για ΑΜΕΑ;2022-05-11T08:06:14+00:00

Αν έχετε μια wordpress ιστοσελίδα, μπορούμε να την συμμορφώσουμε με το διεθνή πρότυπο WCAG, χωρίς να χρειάζεται να δημιουργηθεί από την αρχή.

Go to Top