λάθη στη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων

Λένε ότι «το περιεχόμενο είναι ο βασιλιάς » και όχι άδικα. Το περιεχόμενο είναι αυτό που απογειώνει μια ιστοσελίδα και αυτά είναι 5 συχνα λάθη στη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων που δεν πρέπει να γίνονται από κανέναν.

Όσο πιο ψηλά βρίσκεται μια ιστοσελίδα στην κατάταξη της google τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να πετύχει τους στόχους της. Οι θέσεις προκύπτουν από ένα πολυπαραγοντικό αλγόριθμο και στόχος μας είναι βελτιστοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσοτέρους παράγοντες μπορούμε.

Ας δούμε 5 πιο συχνά λάθη στη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων που δεν πρέπει γίνονται :

1.Μη-Ωφέλιμο περιεχόμενο

Ο βασικότερος παράγοντας επιτυχίας είναι το ίδιο το περιεχόμενο. Όποια τακτική και αν χρησιμοποιήσετε για να φέρετε χρήστες στην ιστοσελίδα σας σίγουρα θα τους χάσετε αν το περιεχόμενο σας δεν είναι ωφέλιμο. Φροντίστε ώστε το περιεχόμενο να απαντάει στα ερωτήματα των χρηστών γύρω από εσάς και να τους βοηθάει να πάρουν αυτό που θέλουν από εσάς.

Tip : Δημιουργήστε πρωτότυπο περιεχόμενο που θα φανεί χρήσιμο στο κοινό σας.

2.Αντιγραφή Κειμένων

Ξεχάστε τη αν θέλετε να ανεβείτε στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Η αντιγραφή κειμένων από τον ανταγωνισμό ακόμη και με μερικές τροποποιήσεις είναι ένας εύκολος αλλά ζημιογόνος τρόπος για να γεμίσετε το περιεχόμενο της ιστοσελίδα σας. Εξάλλου ούτε οι χρήστες θέλουν να βλέπουν τα ίδια κείμενα παντού.

Tip : Γράψτε μοναδικό ελκυστικό περιεχόμενο ώστε να είναι φιλικό προς τις μηχανές αναζήτησης και να διαφέρετε από τον ανταγωνισμό σας!

3.Πολλά Keywords

Η υπερβολή στα keywords δε θα σας βοηθήσει για μια καλύτερη θέση της ιστοσελίδας στην κατάταξη της google. Μη ξεχνάτε ότι γράφετε για το κοινό σας και όχι για τις μηχανές αναζήτησης. Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία ανάμεσα στο ποιοτικό περιεχόμενο και τα keywords που θα ενσωματωθούν μέσα σε αυτό.

Τip : Πρώτα γράψτε το κείμενο για το κοινό σας και μετά ενσωματώστε τα στοχευμένα keywords στα κατάλληλα σημεία.

4.Φωτογραφίες χωρίς όνομα

Οι μηχανές αναζήτησης δεν μπορούν να ΄΄δουν ΄΄ τις φωτογραφίες μπορούν όμως να διαβάσουν τις λέξεις που συνδέονται με αυτές. Τα ονόματα των φωτογραφιών, οι τίτλοι και τα tags επηρεάζουν τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων. Πχ Αν γράφετε ένα κείμενο για παιδικά έπιπλα μην αποθηκεύσετε τη φωτογραφία με το όνομα ‘’ Image0123.jpg ‘’ αλλά  ‘’ παιδικά έπιπλα’’.

Tip : Συμπεριλάβετε λέξεις-κλειδιά και φράσεις στους τίτλους και tags των φωτογραφιών.

5.Στάσιμο περιεχόμενο

Αν το περιεχόμενο σας είναι στάσιμο είναι σαν να έχετε ξεχάσει την ιστοσελίδα σας. Η συχνή ανάρτηση νέου περιεχομένου διατηρεί την ιστοσελίδα ζωντανή στα μάτια του κοινού σας αλλά και της google. Το νέο περιεχόμενο φέρνει νέους χρήστες, διατηρεί το ενδιαφέρον τους και βοηθάει τη google να σας διαβάζει συχνότερα και αν το περιεχόμενο σας αξίζει να το ανεβάσει ψηλότερα.

Tip : Φροντίστε να αναρτάτε νέο περιεχόμενο ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Αν κάνετε κάποιο από τα παραπάνω λάθη στη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων τότε σίγουρα πρέπει να το διορθώσετε. Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και τα λάθη δε συγχωρούνται εύκολα. Μια ιστοσελίδα με ποιοτικό περιεχόμενο φιλικό προς το κοινό της αλλα και τη google έχει περισσότερες πιθανότητες να ανέβει στην καταταξή της, να αυξήσει την επισκεψιμότητά της και κατ’ επέκταση να μετατρέψει το κοινό της σε πελάτες.