Μόλις αποκτήσατε τη νέα σας ιστοσελίδα!  Ποιό είναι το επόμενο βήμα;

Η προώθηση της ιστοσελίδας είναι το επόμενο και πιο καθοριστικό βήμα, σε αυτό το βήμα θα “κυνηγήσετε” επισκέψιμότητα και πωλήσεις!
Οι τρόποι που ενδείκνυνται για την προώθηση ιστοσελίδων είναι αρκετοί, παρακάτω θα εστιάσουμε στους 5 βασικότερους.

1.Google Adwords

PAY PER CLICK

Η προώθηση ιστοσελίδων μέσω διαφήμισης στο google ads είναι ο πιο άμεσος τρόπος προβολής μιας επιχείρησης στην πρώτη σελίδα της google.

Η επιχείρηση χρεώνεται μόνο για τα αποτελέσματα ( Cost Per Click ) που σημαίνει ότι υπάρχει χρέωση μόνο όταν οι χρήστες κλικάρουν στη διαφήμιση και μεταφέρονται στην ιστοσελίδα και όχι αν απλά δουν τη διαφήμιση.

Η διαφημιστική καμπάνια είναι ευέλικτη, η προσέγγιση των δυνητικών πελατών στοχευμένη, υπάρχει απόλυτος έλεγχος του προϋπολογισμού των διαφημίσεων και τα αποτελέσματα είναι πάντα μετρήσιμα.

Tip: Αν δεν έχετε δοκιμάσει τη διαφήμιση Google adwords επωφεληθείτε από την προσφορά της google που χαρίζει κουπόνι αξίας 75 € για κάθε νέο διαφημιζόμενο.

2.SEO

REACH THE TOP

Seo ( Search Engine Optimization ) είναι οι διαδικασίες βελτιστοποίησης  ιστοσελίδων με στόχο να εμφανίζεται το περιεχόμενο τους ( βάσει λέξεων ή φράσεων ) όσο το δυνατόν υψηλότερα στην κατάταξη των οργανικών αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης ( πχ google, bing, yahoo, κλπ).

Τα οργανικά αποτελέσματα είναι από τους βασικότερους τρόπους προσέλκυσης επισκεπτών και είναι δωρεάν. Προώθηση ιστοσελίδων χωρίς SEO δε γίνεται…

Tip: Διαβάστε σε άρθρο μας τι είναι το seo!

3.Blogging

FEED SEARCH ENGINES

Η ενσωμάτωση blog σε μια ιστοσελίδα είναι ένας ποιοτικός τρόπος προσέλκυσης χρηστών με μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Συμβάλλει στη δημιουργία ισχυρού περιεχομένου ιστοσελίδας, βοηθάει στο SEO και αυξάνει την επισκεψιμότητά της.

Είναι ένας ανέξοδος τρόπος να αλληλεπιδράσετε με το κοινό σας , να λύσετε τυχόν απορίες του και να μοιραστείτε μαζί του πληροφορίες ώστε να κατανοήσει καλύτερα το αντικείμενο της επιχείρησής σας. Ένα ποσοστό αυτού του κοινού θα μετατραπεί σε πελάτες σας…

Tip: Μην αναδημοσιεύετε άρθρα άλλων. Δημιουργήστε το δικό σας μοναδικό περιεχόμενο!

4.Social media

FEEL YOUR CUSTOMERS

Το social media είναι μια ισχυρή τάση των τελευταίων χρόνων που συμπεριλαμβάνεται σχεδόν σε όλες τις διαφημιστικές καμπάνιες. Βοηθάνε στην αναγνωρισιμότητα της επιχείρησης, δημιουργούν ισχυρό social proof  και είναι ο πιο ‘’κοινωνικός’’ τρόπος μεταφοράς των μηνυμάτων της επιχείρησης.

Συνεισφέρουν στο χτίσιμο δεσμών εμπιστοσύνης και αφοσίωσης με το κοινό τους που παρακολουθεί τις εξελίξεις της επιχείρησης και διαμοιράζει όσες επιθυμεί. Τα social media είναι πλέον ‘’ must’’…

Tip: Δεν είναι απαραίτητη η παρουσία σε όλα τα κανάλια social media! Επιλέξτε εκείνο/α που ταιριάζουν περισσότερο στο προφίλ της επιχείρησής σας και εστιάστε σε αυτό/α!

5.E-mail Marketing

STAY IN TOUCH

Το e-mail marketing είναι ένας οικονομικός τρόπος να επισκεφτείτε τους πελάτες εκεί που συχνάζουν σχεδόν κάθε ημέρα, στο e-mail τους. Αν το μήνυμα που θα τους μεταφέρετε έχει ενδιαφέρον τότε θα σας επισκεφθούν και εκείνοι πίσω. Τους υπενθυμίζετε διακριτικά την ύπαρξή σας , τους προωθείτε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας και όσοι ενδιαφέρονται αλληλεπιδρούν.

Το e-mail marketing σας βοηθάει να αποκτήσετε νέους πελάτες, να διατηρήσετε τους υπάρχοντες και να ξανακερδίσετε τους εκείνους που χάσατε.

Tip: Μη βομβαρδίζεται το inbox τους, γράψτε εντυπωσιακούς τίτλους και αποφύγετε τα spam φίλτρα!

Θέλω να προωθήσω την ιστοσελίδα μου

Συμπέρασμα

Η προώθηση ιστοσελίδων αποτελεί πρόκληση για κάθε επιχείρηση. Οι παραπάνω τεχνικές είναι δοκιμασμένες και έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους. Η κάθε επιχείρηση ανάλογα με το target group της πρέπει να εφαρμόσει και την κατάλληλη τεχνική. Τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα βραχυπρόθεσμα αλλά η υπομονή, η μεθοδικότητα και η ευελιξία στην εφαρμογή των παραπάνω τεχνικών θα σας ανταμείψουν είτε βραχυπρόθεσμα είτε μακροπρόθεσμα.

Μια επιχείρηση για να εξελιχθεί πρέπει να δοκιμάζει…

Θέλω να προωθήσω την ιστοσελίδα μου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!

Ξεκινήστε μαζί μας το δικό σας project

Επικοινωνήστε σήμερα με την εξυπηρέτηση πελατών της Digital Artworks
210 5577 300
Στείλτε μας μήνυμα

Προτεινόμενα Άρθρα

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Για να λαμβάνετε προσφορές, συμβουλές και best practices για το digital marketing.

Υποβάλλοντας τα δεδομένα μου, συμφωνώ να λαμβάνω newsletter