Η νέα έκδοση του wordpress 4.6 κυκλοφόρησε στις 16 Αυγούστου και ονομάζεται “Pepper”, προς τιμή του βαρύτονου σαξοφωνίστα  Park Frederick “Pepper” Adams III.

Εγκαταστάσεις & αναβαθμίσεις WordPress 4.6

Στις προηγούμενες εκδόσεις wordpress κατά την διάρκεια μιας εγκατάστασης ή αναβάθμισης κάποιου plugin ή theme ο διαχειριστής μεταφερόταν σε μια σελίδα όπου έδειχνε την πρόοδο της εγκατάστασης/αναβάθμισης. Στην νέα έκδοση wordpress 4.6 οι εγκαταστάσεις ή οι αναβαθμίσεις γίνονται μέσω Ajax αποφεύγοντας έτσι την ανακατεύθυνση.

wordpress 4.6

Γραμματοσειρά διαχειριστικού wordpress 4.6

Η γραμματοσειρά του διαχειριστικού που χρησιμοποιούσαν οι προηγούμενες εκδόσεις ήταν η open sans, προκειμένου να υπάρχει συμβατότητα με όλα τα λειτουργικά και συσκευές. Γνωρίζουμε ότι η open sans φόρτωνε από εξωτερική πηγή (google fonts) κάτι που συνέβαλλε αρνητικά στην ταχύτητα φόρτωσης του διαχειριστικου. Πλέον το διαχειριστικό του wordpress εμφανίζει διαφορετική γραμματοσειρά ανάλογα με το λειτουργικό ή την συσκευή που ο διαχειριστής χρησιμοποιεί, βελτιώνοντας έτσι σημαντικά την ταχύτητα φόρτωσης καθώς και την εμπειρία του προγραμματιστή που εργάζεται offline.

*Οι γραμματοσειρές που χρησιμοποιεί η νέα έκδοση wordpress 4.6 για το διαχειριστικό ανάλογα το λειτουργικό και την συσκευή. 

  • apple-system for Safari and Firefox on macOS and iOS
  • Helvetica Neue on macOS prior to 10.11
  • BlinkMacSystemFont for Google Chrome on macOS
  • Segoe UI for Windows
  • Roboto for Android and Chrome OS
  • Oxygen-Sans for KDE
  • Ubuntu for Ubuntu
  • Cantarell for GNOME
  • sans-serif, the standard fallback

Βελτιώσεις στον κειμενογράφο wordpress 4.6

Βελτίωση στην αυτόματη αποθήκευση

Στις προηγούμενες εκδόσεις wordpress, όταν ο χρήστης απενεργοποιούσε τις αναθεωρήσεις (disable revision ) επηρέαζε επίσης την αποκατάσταση των δημοσιεύσεων που αποθηκευόντουσαν αυτόματα στον browser. Το πρόβλημα αυτό στην νέα έκδοση wordpress 4.6 έχει επιλυθεί με επιτυχία, έτσι οι χρήστες πλέον μπορούν να επαναφέρουν αντίγραφο ασφαλείας για μια δημοσίευση που έχει αποθηκευτεί  προσωρινά στον browser ακόμη και όταν οι αναθεωρήσεις είναι απενεργοποιημένες.

Λιγότερα broken links

Προκειμένου να αποφευχθούν οι σπασμένοι σύνδεσμοι (broken links – error 404), το νέο wordpress 4.6 μας επισημαίνει με κόκκινο χρώμα τις λέξεις που έχουμε προσθέσει σύνδεσμο ενώ αυτό αυτός δεν υπάρχει.

wordpress 4.6 backlinks

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!

Ξεκινήστε μαζί μας το δικό σας project

Επικοινωνήστε σήμερα με την εξυπηρέτηση πελατών της Digital Artworks

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Για να λαμβάνετε προσφορές, συμβουλές και best practices για το digital marketing.

Υποβάλλοντας τα δεδομένα μου, συμφωνώ να λαμβάνω newsletter