• Το 89% των πελατών κάνουν έρευνα στο διαδίκτυο πριν πραγματοποιήσουν μια αγορά.
  • Έχετε μόνο 3 δευτερόλεπτα για να κερδίσετε τους επισκέπτες σας αλλιώς θα φύγουν από εσάς και θα πάρουν αυτό που θέλουν από τoυς ανταγωνιστές σας.
  • Το 40% των χρηστών δεν επιστρέφουν σε μια ιστοσελίδα που είχαν κακή εμπειρία περιήγησης.

Για μια επιτυχημένη ιστοσελίδα αποφύγετε τα παρακάτω λάθη:

1.Η ιστοσελίδα σας αργεί να φορτώσει!

Οι χρήστες είναι ανυπόμονοι! Δε θέλουν να χάσουν το χρόνο τους περιμένωντας να πάρουν την πληροφορία που θέλουν! Αν δεν τη δώσετε εσείς γρήγορα θα την ψάξουν αλλού. Βάσει ερευνών το 47% των χρηστών εγκαταλείπει μια ιστοσελίδα που αργεί να φορτώσει μέσα σε 2-3 δευτερόλεπτα!

Τιp : Ελέγξτε την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας σας εδώ : Google Page Speed Insight

*Πολύ σημαντική για την γρήγορη φόρτωση της ιστοσελίδας είναι και ταχύτητα που παρέχει το πακέτο φιλοξενίας της ιστοσελίδας σας :

Από τις ελληνικές εταιρείας, πολύ καλές υπηρεσίες και γρήγορες ταχύτητες παρέχει η DNHOST

Δείτε περισσότερα για τα πακέτα φιλοξενίας : shared hosting | reseller hosting | semi-dedicated hosting | VPS hosting | Managed Dedicated Servers

2.Η ιστοσελίδα σας δεν είναι mobile friendly!

Οι χρήστες περιηγούνται στο διαδίκτυο από desktops, tablets, smartphones, i-phones και i-pads! Αν η ιστοσελίδα σας δεν προσαρμόζεται κατάλληλα στις διαστάσεις της κάθε συσκευής, ο χρήστης θα την εγκαταλείψει διότι πολύ απλά δε θα μπορέσει να περιηγηθεί μέσα σε αυτή!

Tip : Ελέγξτε αν η ιστοσελίδα σας είναι mobile friendly εδώ .

3.Ο χρήστης δεν μπορεί να βρει εύκολα την πληροφορία που θέλει!

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας δεν πρέπει να μπερδεύει το χρήστη αλλά να τον καθοδηγεί ευχάριστα ώστε προσπελάσει εύκολα σε οποιαδήποτε πληροφορία. Μια ιστοσελίδα με δυσνόητο περιεχόμενο και κακή δομή τον δυσκολεύει με αποτέλεσμα να την εγκαταλείψει! Φανταστείτε να χρειαστούν 20 κλικ για να βρείτε αυτό που θέλετε!

Tip : Μειώστε τα κλικ που χρειάζεται ο χρήστης για να φτάσει στον προορισμό του! Ο επιθυμητός αριθμός είναι το 3!

4.Μη ελκυστικό design!

Η εμφάνιση της ιστοσελίδας σας παίζει καθοριστικό ρόλο στην αποτελεσματικότητά της. Μια κακή ή μη επαγγελματική εμφάνιση δίνει την αίσθηση προχειρότητας και μειώνει την εμπιστοσύνη του χρήστη σε εσάς. Αν εσείς δεν ενδιαφέρεστε για τη βέλτιστη παρουσίαση του εαυτού τότε ίσως να μην ενδιαφέρεστε όσο θα έπρεπε και για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που παρέχετε.

Tip : Οι τάσεις στο design αλλάζουν συνεχώς! Αν έχετε χρόνια στάσιμη την ιστοσελίδα σας είναι καιρός για ανασχεδιασμό!

5.Έλλειψη προτροπής για ενέργειες ( call-to-action )!

Βοηθήστε τους επισκέπτες να κάνουν τις ενέργειες που θέλετε στην ιστοσελίδα σας απλά τοποθετώντας δελεαστικές προτροπές call-to-action. Στην ουσία προσπαθείτε να τους φέρετε στο πιάτο αυτό που τους ενδιαφέρει ώστε να τους προτρέψετε να κάνουν τις κινήσεις που θέλετε.

Tip : Προσθέσετε call-to-action προτροπές σε σημεία υψηλής επισκεψιμότητας και ενδιαφέροντος.

6.Έλλειψη προσωπικότητας!

Αν το brand σας δεν έχει τη δική του προσωπικότητα δύσκολα θα ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό. Η προσωπικότητα του brand σας είναι ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται και παρουσιάζει τον εαυτό του. Αν η ιστοσελίδα σας είναι σαν όλες τις άλλες μειώνονται οι πιθανότητες να επικοινωνήσετε με το κοινό σας και να μετατρέψετε τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας σε πελάτες!

Tip : Δημιουργήστε τη δική σας μοναδική προσωπικότητα η οποία θα δημιουργήσει έναν ισχυρό δεσμό επικοινωνίας με το κοινό σας.

7.Πολλές διαφημίσεις!

Η υπερβολή στις διαφημίσεις κουράζει το χρήστη και κάνει ακόμη πιο δύσκολη την εύρεση του περιεχόμενου που τον ενδιαφέρει. Σκεφτείτε να μπείτε σε μια ιστοσελίδα όπου θα βομβαρδίζεστε από διαφημίσεις. Το πιο πιθανό είναι να την εγκαταλείψετε πολύ σύντομα.

Tip : Φροντίστε να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στις διαφημίσεις και το περιεχόμενο της ιστοσελίδας.

8.Μη συμβατότητα λόγω Flash Player!

Το Flash δεν είναι «Mobile-friendly». Για να δει ένας χρήστης αρχεία Flash από το κινητό του πρέπει πρώτα να κατεβάσει το Flash Player. Οι πιθανότητες να μπει σε αυτή τη διαδικασία μόνο για να δει το περιεχόμενο είναι ελάχιστες.

Tip : Χρησιμοποιήστε Html 5 για τη δημιουργία virtual tour, video και animation.

9.Ελλιπείς πληροφορίες!

Πριν προχωρήσουμε σε κάποια αγορά θέλουμε να γνωρίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για το προϊόν ή την υπηρεσία που μας ενδιαφέρει. Μια ολοκληρωμένη παρουσίαση θα βοηθήσει το χρήστη να πάρει ευκολότερα την απόφαση αγοράς.

Tip : Σκεφτείτε τι θα ήθελε να γνωρίζει ο δυνητικός πελάτης σας για το προϊόν ή την υπηρεσία σας και καλύψτε κάθε πιθανή απορία του.

10.Τα video ξεκινούν αυτόματα!

Ο χρήστης θέλει να έχει το περιθώριο επιλογής σχετικά με το πως και πότε θα αξιοποιήσει το χρόνο του σε μια ιστοσελίδα και δε θέλει να του επιβάλλει κανείς τι θα κάνει. Τα auto – play video κάνουν ακριβώς το αντίθετο.

Tip : Απλά να τα αποφέυγετε.