Προκειμένου να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στην wordpress ιστοσελίδα σας έχετε κάνει πολλές δοκιμές, κάποιες από αυτές ήταν αποτελεσματικές και κάποιες τελείως λάθος. Στο άρθρο αυτό θα βρείτε 3  αποτελεσματικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στο wordpress site σας. Μάθετε περισσότερα για το τι είναι το seo

1. Βελτιστοποιήστε τα κείμενα στο SERP

Print screen SERP
Παράδειγμα SERP

Δύο πραγματάκια πρέπει να σας απασχολούν εδώ.

  • Ο τίτλος (title) : Να είναι ξεκάθαρος και να περιγράφει όσο καλύτερα γίνεται το περιεχόμενο που πρόκειται να δει στην συνέχεια ο χρήστης. Προσθέστε λέξεις-κλειδιά που πιθανό ο χρήστης θα πληκτρολογήσει στη google  για να αναζητήσει το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας.
  • Η περιγραφή (description): Γίνε πιο ακριβής στο τι πρόκειται να δεί ο χρήστης, είναι καλό το κείμενο της περιγραφής να περιέχει λέξεις-κλειδιά ή σχετικές λέξεις με αυτές του τίτλου (προσοχή μην το παρακάνετε).

Ένα καλό εργαλείο για να φτιάξετε τους τίτλους και τις περιγραφές στο site σας είναι το  WordPress SEO από Yoast plugin.

Print Screen plugin SEO by Yoast
Plugin Seo by Yoast

Προσθέστε τίτλους και περιγραφές με το wordpress seo by Yoast και αφήστε στη google να κάνει το serp.

    2. Προσθέστε Breadcrumbs

Τα breadcrumbs δείχνουν την τοποθεσία που βρίσκεται το περιεχόμενο μέσα στην σελίδα σας .  π.χ. Αρχική>κατηγορίες>άρθρο

Print screen Breadcrumbs
Plugin Seo by Yoast

Τα breadcrumbs εμφανίζονται στο SERP και δίνουν στους χρήστες περισσότερες πληροφορίες για την σελίδα που πρόκειται να επισκεφτούν πριν κλικάρουν σε αυτήν.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τα breadcrumbs από το wordpress seo by Yoast.

    3. Χρησιμοποιήστε εσωτερικά link στις σελίδες σας

Είναι πολύ σημαντικό να κρατάτε τον χρήστη στην σελίδα αλλά και να του παρέχετε εύκολη περιήγηση μέσα σε αυτή. Θα έχετε διαπιστώσει ότι αρκετοί χρήστες μπαίνουν στην αρχική σελίδα του website σας για ένα X μικρό διάστημα και στην συνέχεια εγκαταλείπουν το website σας. Ένας σημαντικός λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι γιατί   δεν βρίσκουν γρήγορα που πρέπει να κλικάρουν ή αυτό που ψάχνουν και στην συνέχεια εγκαταλείπουν. Για να μην συμβαίνει αυτό , προσθέστε εσωτερικά links σε λέξεις κλειδιά και ενώστε τις με σχετικά άρθρα ή σελίδες της ιστοσελίδας σας.

Print screen  κείμενο από wikipedia
Plugin Seo by Yoast

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!

Ξεκινήστε μαζί μας το δικό σας project

Επικοινωνήστε σήμερα με την εξυπηρέτηση πελατών της Digital Artworks
210 5577 300
Στείλτε μας μήνυμα

Προτεινόμενα Άρθρα

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Για να λαμβάνετε προσφορές, συμβουλές και best practices για το digital marketing.

Υποβάλλοντας τα δεδομένα μου, συμφωνώ να λαμβάνω newsletter