Τα δυο καλύτερα CMS αναμετρούνται, wordpress vs joomla . Ποιο είναι το καλύτερο στην κατασκευή ιστοσελίδων ;

Για την κατασκευή ιστοσελίδων , blog ή e-shop θα πρέπει να γνωρίζετε προγραμματισμό ή θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιο cms ( σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ). Το wordpress όπως και το joomla ανήκουν στην κατηγορία των cms και είναι τα δύο καλύτερα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου παγκοσμίως.

Το απόλυτο πλεονέκτημα αυτών των cms είναι ότι δεν χρειάζεται να γνωρίζεις προγραμματισμό ούτε design. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι μπορούν τα cms να αντικαταστήσουν έναν πολύ κάλο προγραμματιστή. Για να δούμε λοιπόν ποιο από τα δύο cms είναι το καλύτερο.

Πόσο μοιάζουν το wordpress και το joomla;

Τα τελευταία 3 χρόνια, αυτά τα δύο προγράμματα εμφανίζουν υψηλή ανάπτυξη  και οι δυνατότητες που παρέχουν είναι άκρως εντυπωσιακές. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ξεφύγουν από τα υπόλοιπα cms και να ανταγωνίζονται μεταξύ τους στα «ίσια». Σίγουρα θα έχετε διαβάσει απόψεις που υποστηρίζουν ότι το joomla είναι για expert χρήστες και είναι πιο δύσκολο ενώ το wordpress είναι για αρχάριους και έχει περιορισμένες δυνατότητες. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν οι διαφορές μεταξύ τους είναι ελάχιστες.

Πλεονεκτήματα wordpress

Μπορείτε να κατασκευάσετε ιστοσελίδες και blogs. Μπορείτε να δημιουργήσετε πολλά επίπεδα διαχείρισης, όπως  αρθρογράφος, υπερδιαχειριστής κτλ μέσα από ένα πολύ εύκολο διαχειριστικό. Για την κατασκευή ιστοσελίδων με wordpress θα βρείτε τεράστια ποικιλία έτοιμων template, πρόσθετων λειτουργιών και plugin εντελώς δωρεάν.

Πλεονεκτήματα joomla

Το joomla σας παρέχει ένα πολύ δυνατό και ταυτόχρονα πολύ εύκολο στην διαχείριση interface. Είναι σχεδιασμένο για να μπορείτε να διαχειρίζεστε μεγάλο όγκο άρθρων και λειτουργιών. Είναι πιο δημοφιλές στις εταιρείες παροχής χώρου φιλοξενίας ιστοσελίδων άρα και πιο εύκολο να το ανεβάσετε στο διαδίκτυο.

WordPress vs Joomla – Εκπαίδευση, οδηγίες και δωρεάν υλικό

Και για τα 2 cms είναι εύκολο να βρείτε στο διαδίκτυο τους παραπάνω πόρους, όμως μεγαλύτερη ποικιλία θα βρείτε για το wordpress διότι η κοινότητα που το υποστηρίζει είναι πληθυσμιακά μεγαλύτερη. Δεν θα βρείτε την πληθώρα εκπαιδευτικών βίντεο και ερωτο-απαντήσεων για το joomla.

Διαφορά κόστους wordpress και joomla

Καταλαβαίνετε ότι έχει κάποιο κόστος αν σκοπεύετε  να αναθέσετε την κατασκευή της ιστοσελίδας σας σε κάποιον άλλο και στη συνέχεια εσείς να αναλάβετε μόνο την διαχείρισή της. Όσον αφορά στους σχεδιαστές ιστοσελίδων με cms είναι πιο εύκολο να βρείτε κάποιον που γνωρίζει wordpress λόγω της δημοτικότητας που έχει αυτό το cms. Αυτό σημαίνει ότι οι τιμές που θα βρείτε για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας σε wordpress είναι πιο ανταγωνιστικές από ότι για την κατασκευή ιστοσελίδας σε joomla.

Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για bloggers;

Η λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά είναι ο λόγος που δημιουργήθηκαν αυτά τα δυο cms. Το wordpress ξεκίνησε ως μια πλατφόρμα για bloggers και στην συνέχεια αναπτύξε και άλλες λειτουργίες. Το joomla ξεκίνησε ως ένα «παραδοσιακό» cms και στη συνέχεια πρόσθεσε λειτουργίες για bloggers. Εδώ το wordpress κερδίζει ξεκάθαρα , οπότε αν σκοπεύετε να φτιάξετε ένα blog χρησιμοποιείστε wordpress.

WordPress vs joomla στο internet marketing

Για να μάθει κάνεις internet marketing δεν πρέπει να χάνει πολύ χρόνο στο χτίσιμο των ιστοσελίδων και των άρθρων.  Οπότε αν είστε αρχάριοι στο χώρο του internet marketing μη χάνετε χρόνο προσπαθώντας να μάθετε να χτίζετε σελίδες με το joomla, χρησιμοποιείστε το wordpress που είναι πιο εύκολο και δώστε βάση στο internet marketing. Το wordpress είναι πολύ καλύτερο για τους αρχάριους του internet marketing.

WordPress vs joomla – Ποιο είναι τελικά το καλύτερο;

Σύμφωνα με τα παραπάνω το wordpress είναι σίγουρα το καλύτερο. Το joomla ανήκει στα 3 καλύτερα cms (wordpress και drupal) αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσει μεταξύ πολυπλοκότητας και απλότητας στην προσπάθεια του να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες.  Για την πλειονότητα των χρηστών, το wordpress είναι πιο εύκολο και παρέχει τη δυνατότητα να κάνετε πολλά πράγματα χωρίς να χάσετε πολύ χρόνο.

Αριθμός ιστοσελίδων σε wordpress & joomla παγκοσμίως

Wordpress : 70+ million sites
Joomla! : 30+ million sites
Επικοινωνήστε μαζί μας!

Ενδιαφέρεστε για κατασκευή WordPress site;

Ρωτήστε μας για να σας λύσουμε κάθε απορία και να σχεδιάσουμε την δική σας wordpress ιστοσελίδα.
Επικοινωνήστε μαζί μας!