Επωφεληθείτε από την υπηρεσία google my business και αυξήστε τους πελάτες σας.

Τα αποτελέσματα που δίνει η google όταν χρήστες εκτελούν τοπικές αναζητήσεις χωρίζονται σε 3 κατηγορίες :

 • Πληρωμένα αποτελέσματα (ppc)
 • Οργανικά αποτελέσματα
 • Google maps αποτελέσματα

Η κατάταξη σας στα πληρωμένα αποτελέσματα εξαρτάται από την διαφήμιση στο google adwords. Η κατάταξη σας στα οργανικά αποτελέσματα εξαρτάται από την αποτελεσματικότητα του seo που έχετε εφαρμόσει στην ιστοσελίδα σας. Τέλος τα αποτελέσματα του google maps, εξαρτώνται μόνο από το πόσο καλά έχετε ρυθμίσει το google my business της επιχείρησής σας.

Ας δούμε λοιπόν πως μπορείτε να βελτιστοποιήσετε την θέση της επιχείρησής σας στο google maps μέσω του google business. Εδώ θα πρέπει να σημειώσω ότι για ορισμένες επιχειρήσεις είναι πολύ σημαντικό να εμφανίζονται σωστά στο google maps,  ιδίως όταν οι πελάτες πρέπει να τις επισκεφτούν από κοντά για να αγοράσουν προϊόντα ή υπηρεσίες. Όπως για παράδειγμα εστιατόρια, ιατρεία, συνεργεία κτλ.

Αν δεν έχετε πεισθεί ακόμη για το πόσο σημαντικό είναι να δηλώσετε την επιχείρησή σας στο google maps μέσω του google my business, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι  η google τώρα πια εμφανίζει διαφόρων ειδών αποτελέσματα. Τι σημαίνει αυτό; Ακόμη και σε μια κανονική αναζήτηση, η google μπορεί να εμφανίσει αποτελέσματα google maps εάν καταλάβει ότι οι χρήστες ψάχνουν για μια συγκεκριμένη τοποθεσία. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τα youtube βίντεο. Εάν για παράδειγμα οι χρήστες αναζητούν για ένα μουσικό κομμάτι στη google, εκείνη δίνει πίσω αποτελέσματα με βίντεο.  Έτσι εάν οι χρήστες ψάχνουν για ‘ιταλικό εστιατόριο στην Ν.Ιωνία’ τότε η google θα τους εμφανίσει αποτελέσματα με ιταλικά εστιατόρια στην Ν.Ιωνία μέσω του Google Maps.

Διαπιστώστε το και μόνοι σας!

Εγγραφείτε στο google my business, τροποποιήστε την καταχώρηση σας και ελέγξτε τα google analytics της ιστοσελίδας σας. Εκεί θα μπορέσετε να καταλάβετε με ποιο τρόπο οι χρήστες μπήκαν στην ιστοσελίδα σας, σίγουρα θα δείτε ότι ένα μέρος της επισκεψιμότητας ήρθε μέσω της καταχώρησης google my business στο  google maps.

Πώς θα ρυθμίσετε την καταχώρηση σας στο google my business.

 1. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του google my business και δημιουργήστε λογαριασμό. Εκεί θα πρέπει να καταχωρήσετε τα στοιχεία της επιχείρησής σας κτλ. Εάν η επιχείρησή  σας έχει ήδη καταχώρηση στο google maps, έχετε την δυνατότητα να την αναλάβετε και να την επεξεργαστείτε.
 2. Στην περίπτωση που θα πρέπει να την δημιουργήσετε, συμπληρώστε την επωνυμία, τα στοιχεία επικοινωνίας, την διεύθυνση καθώς και την επαγγελματική κατηγορία στην οποία ανήκει. Η επαγγελματική κατηγορία είναι αρκετά σημαντική για την περίπτωση που οι χρήστες ψάχνουν με βάση το είδος της επιχείρησης αντί του ονόματος της.
 3. Επαληθεύστε ότι τα στοιχεία της καταχώρησης είναι σωστά πριν τα αποθηκεύσετε στο google my business.
 4. Στην συνέχεια η google θα σας αποστείλει μέσα σε διάστημα 10 ημερών ταχυδρομικώς τον κωδικό επιβεβαίωσης της καταχώρησης. Ο κωδικός επιβεβαίωσης θα αποσταλεί στην διεύθυνση που έχετε δηλώσει την επιχείρησή σας. Η επιχείρησή σας θα εμφανιστεί στο google maps αφού καταχωρήσετε επιτυχώς τον κωδικό επιβεβαίωσης στο google my business.
 5. Πλέον έχετε την δυνατότητα, να εισάγετε περισσότερες πληροφορίες μέσω του πίνακα ελέγχου. Μπορείτε να εισάγετε πληροφορίες όπως το ωράριο λειτουργίας, την περιγραφή των προϊόντων σας, την ιστοσελίδα σας καθώς και φωτογραφίες από τον χώρο της επιχείρησης.

Βελτιώστε την καταχώρηση σας στο google my business

 • Φωτογραφίες.  Διαλέξτε και ανεβάστε φωτογραφίες που αναδεικνύουν τόσο τον εσωτερικό όσο και τον εξωτερικό χώρο της επιχείρησής σας. Εισάγετε το λογότυπο και φωτογραφίες από τα προϊόντα σας. Οι καλές φωτογραφίες μπορούν να τραβήξουν την προσοχή του χρήστη περισσότερο από ένα περιγραφικό κείμενο.
 • Κριτικές. Ζητήστε από τους πελάτες σας να βαθμολογήσουν και να σχολιάσουν την ποιότητα των υπηρεσιών σας. Τα θετικά σχόλια σίγουρα θα βοηθήσουν την επιχείρησή σας να ανέβει ψηλότερα στην μηχανή αναζήτησης της google.
 • Αλληλεπίδραση. Απαντήστε στις κριτικές των πελατών σας στέλνοντας ένα ευχαριστήριο μήνυμα ακόμη και αν οι κριτικές που δέχεστε είναι αρνητικές. Προσπαθήστε να αντιστρέψετε τις αρνητικές κριτικές δίνοντας προσφορές και δώρα, είναι το κλειδί της επιτυχίας στο φαινόμενο ‘χιονοστιβάδα'( οι κακές κριτικές μεταδίδονται πιο γρήγορα).
 • Google+ . Φροντίστε να έχετε ενημερωμένο το προφίλ της επιχείρησης στο google+, είναι άμεσα συνδεδεμένο με το google my business. Δεν θέλετε οι πελάτες να βλέπουν ότι η τελευταία σας ανάρτηση είναι περσινή.

Και το καλύτερο από όλα: Είναι ΔΩΡΕΑΝ !

Σύνδεσμος google my business

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!

Ξεκινήστε μαζί μας το δικό σας project

Επικοινωνήστε σήμερα με την εξυπηρέτηση πελατών της Digital Artworks
210 5577 300
Στείλτε μας μήνυμα

Προτεινόμενα Άρθρα

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Για να λαμβάνετε προσφορές, συμβουλές και best practices για το digital marketing.

Υποβάλλοντας τα δεδομένα μου, συμφωνώ να λαμβάνω newsletter